Plaže
Dolazak
Odlazak
Osoba
Dece
Imate promo kod?
Kliknite ovde
Promeni / Otkaži rezervaciju

Plaže

Poluostrvo Sveti Stefan

‘Sveti Stefan’, jedno od najatraktivnijih i najekskluzivnijih ljetovališta na Mediteranu, nalazi se na udaljenosti od 2km od objekta. Nastao je adaptacijom kamenih kuća na ostrvu, sagrađenih prije više od pet vjekova za zaštitu stanovništva iz okolnih sela u slučaju napada od gusara i Turaka. Po predanju, Paštrovići su 1442. godine od plijena sa turskih galija utvrdili ostrvo i sagradili dvanaest kuća, po jednu za svako paštrovsko pleme. Naselje je dobilo ime po crkvi na vrhu ostrva, posvećenoj svetom arhidjakonu Stefanu. Na ostrvu još postoje crkve sv. Preobraženja i sv. Aleksandra Nevskog.Sveti Stefan je nekoliko vjekova bio ribarsko selo, dok sredinom pedesetih godina prošlog vijeka nije adaptiran u luksuzni hotelski rizort. Grad-hotel je otvoren 13. jula 1960. godine i decenijama je bio stecište poznatih ličnosti iz cijelog svijeta – krunisane glave, pisci, glumci, naučnici, političari i bogati šeici. Ulazak na plaže i ostrvo Sveti Stefan je moguć uz doplatu.

Plaža Kamenovo

Plaža Kamenovo je početna u nizu od oko 16-tak manjih, veoma atraktivnih plaža Budvanske rivijere, na potezu prema Perazića dolu. Nalazi se između Bečića i Pržna, obala je pjeskovita, kao i morsko dno, što kristalno čistoj vodi daje neobičan, čas tirkizni, čas azurni ton.Orijentisana je prema jugoistoku s velikim brojem sunčanih sati. Plaža Kamenovo je duga oko 730 metara, na njoj se nalazi plažni bar i restoran. Gosti mogu iznajmiti ležaljke i plažni asortiman uz doplatu, a mogu koristiti i drugi deo plaže koji nije platan.

Drobni Pijesak

Do plaže Drobni Pijesak se može doći kolima, udaljena je oko 6km odnosno 10 minuta vožnje. Kada se uputite prema Petrovcu, prije Reževića kod oznake Drobni Pijesak skrećete desno ka plaži. Uski strmi put će Vas dovesti do parkinga koji se plaća oko 3 eura po danu. Plaže je kamenita, duga oko 240m, a tirkizna boja mora i čistoća vode će Vas navesti da je zavolite. Gosti mogu iznajmiti ležaljke i plažni asortiman uz doplatu, a mogu koristiti i drugi deo plaže koji nije platan.

Plaža Miločer - Kraljeva plaža

Miločerska plaža nalazi se ispod nekadašnjeg ljetnjikovca kraljevske porodice Karađorđević, izgrađenog 1934. godine, zidom odvojen od magistrale s dvije kapije, jednom prema Pržnu a drugom na izlazu prema Svetom Stefanu. Plaža je duga 280 m, a u zaleđu je miločerska šuma koja zahvata 18 ha, s rijetkim egzotičnim vrstama drveća, kao što su libanski keder, tropske mimoze, japanske mušmule, kaktusi, agave… Miločerska plaža spada u pješčane plaže visoke kategorije i uz prekrasno zaleđe i ekskluzivan hotel predstavlja savršeno djelo prirode i ljudskih ruku. U toku letnje sezone plaža je platna.

Plaža Bečići

Bečićka plaža je u Parizu 1935. godine dobila “Grand prix“ i proglašena za najljepšu plažu u Evropi, a trideset godina kasnije dobija i Zlatnu palmu kao najljepša plaža Mediterana. Duga je oko 2000 metara, površine blizu 99000 m2. Pjeskovita je i naročito poznata po raznobojnom pijesku, nastalom od donosa kamenja iz četiri potoka. Najatraktivnija je svakako « Zelena (plava) » stijena, na samom ulazu u Rafailoviće. Jedna je od plaža sa najčistijom vodom na crnogorskoj obali. Plaža se prostire od rta Zavala do rta Đevištinje, izdijeljena je na više hotelskih i javnih kupališta. Okružena je hotelima najviše kategorije i odličnim restoranima nacionalne i internacionalne kuhinje. Duga šetališna staza uz samu plažu vodi do Kamenova na jednoj, a do Starog grada na drugoj strani. Kao i na mnogim drugim plažama, postoje zakupljeni djelovi gdje se suncobrani i ležaljke plaćaju a postoji i dio plaže koji je besplatan.

Plaža Galija

Plaža Galija nalazi se u okviru autokampa “Crvena glavica”, u neposrednoj blizini Svetog Stefana. Crvena glavica se sastoji od sedam manjih plaza, dužine oko 500 metara. Ovaj plažni kompleks karakterišu crvenkaste stijene i pijesak. Okružuju ih mediteransko rastinje, šume i stijene. Do Galije se moze doći automobilom, plaža je uređena i opremljena kompletnim plažnim mobilijarom. Mnogi smatraju da je ovo jedna od ljepših plaža u okolini Budve.

O Pržnu
O Pržnu
O Pržnu
O Pržnu
O Pržnu

O Pržnu

Plaža Pržno se nalazi ispred istoimenog živopisnog, tipično primorskog naselja. Proteže se od rta Pržno do rta Miločer. Pržno je kombinacija pješčane i dijelom stjenovite plaže, dužine 350 metara. Zaleđe čine maslinjaci izuzetne vrijednosti, zbog čega se cijeli lokalitet svrstava u spisak zaštićenih prirodnih rezervata. U neposrednoj blizini nalazi se hotel „Maestral“, a nekoliko ambijentalnih konoba i kafea nude izuzetne gastronomske trenutke. Ovdje možete uživati u čarima egzotičnog zalaska sunca. Veći dio plaže je u sklopu plažnih barova i gosti mogu koristiti lezaljke i plažni asortiman uz doplatu.